Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Έρχεται μνημόνιο συνεργασίας με Αίγυπτο για τις εξαγωγές LNG”

13 Απριλίου 2018

“Έρχεται μνημόνιο συνεργασίας με Αίγυπτο για τις εξαγωγές LNG”

image

Τη στιγμή που ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι είναι κοντά σε συμφωνία για εξαγωγές αερίου, ο επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε., Μιγκέλ Κανιέτε, πρόσθεσε άλλο ένα “λιθαράκι” στην όλη προσπάθεια, λέγοντας ότι η Ένωση είναι στο τελικό στάδιο για την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την εμβάθυνση των ενεργειακών σχέσεων με την Αίγυπτο.

Όπως τόνισε χθες ο Κανιέτε, η Ε.Ε. εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να εξαχθεί το αέριο της Αν. Μεσογείου στις ευρωπαϊκές αγορές. Το εν λόγω θέμα πρόκειται να συζητηθεί σε προσεχή επίσκεψή του στο Κάιρο, όπως πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως “η ενισχυμένη πρόσβαση στο LNG μπορεί να τονώσει την ενεργειακή μας αντοχή με επιπλέον επιλογές και ευελιξία, επιτρέποντας στην Ε.Ε. να αντλήσει από μια παγκόσμια και όχι περιφερειακή πηγή αερίου”.

Ο επίτροπος σημείωσε επίσης ότι το αμερικανικό LNG αποτελεί σημαντική εξέλιξη και κάλεσε τις εταιρείες του χώρου να εξάγουν μεγαλύτερες ποσότητες.

Πηγή: energypress

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης