Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντικαταθλιπτικά ανιχνεύτηκαν σε εγκεφάλους ψαριών στον Νιαγάρα

1 Σεπτεμβρίου 2017

Αντικαταθλιπτικά ανιχνεύτηκαν σε εγκεφάλους ψαριών στον Νιαγάρα

image

Ποσότητες αντικαταθλιπτικών ανιχνεύτηκαν στους εγκέφαλους ψαριών στην περιοχή του Νιαγάρα. Nέα μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα ψαριών στη λίμνη Erie και τη λίμνη Οντάριο, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, όπως επισημαίνει ο Χένρι M. Γουντμπέρν , καθηγητής Χημείας, στο Πανεπιστήμιο Τεχνών και Επιστημών στο Μπάφαλο.

«Σε δέκα διαφορετικά είδη ψαριών εντοπίστηκαν ποσότητες αντικαταθλιπτικών, όπως λαβράκι, πέρκα και ξιφομάχος. Οι ποσότητες αντικαταθλιπτικών που ανιχνεύτηκαν,διέρρευσαν από τα εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων», όπως επισημαίνει και προσθέτει: «Πρόκειται για απειλή για τη βιοποικιλότητα και πρέπει να ανησυχούμε πολύ.Αυτά τα φάρμακα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ψαριών». Όπως επισημαίνει ο συντάκτης της μελέτης, Ράντολφ Σίνγκ από το εργαστήριο της Aga,» οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν καταναλώνοντας τα ψάρια αυτά, με βάση τα επίπεδα των αντικαταθλιπτικών που ανιχνεύτηκαν. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 16 Αυγούστου στην επιθεώρηση «Environmental Science and Technology».  Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η χρήση αυτών των χημικών ουσιών από τους ανθρώπους αυξάνεται ραγδαία. Για παράδειγμα,το ποσοστό των Αμερικανών που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά αυξήθηκε κατά 65% μεταξύ των ετών 1999-2002 και 2011-14, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής Υγείας.

Πηγή: http://www.protothema.gr/ugeia/article/709995/-adikatathliptika-anihneutikan-se-egefalous-psarion-ston-niagara/

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης