Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι χώρες με το περισσότερο φυσικό αέριο στον κόσμο

18 Δεκεμβρίου 2015

Οι χώρες με το περισσότερο φυσικό αέριο στον κόσμο

image

Το φυσικό αέριο έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια να μπαίνει στη ζωή μας, ενώ γενικότερα εξαπλώνεται η χρήση του στον πλανήτη. Μάλιστα, η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία έκανε ακόμα πιο επιτακτική την χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται το φυσικό αέριο.

Ήδη η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής παγκοσμίως υγροποιημένου φυσικού αερίου και η παγκόσμια πρωτογενής ζήτηση φυσικού αερίου αναμένεται να φτάσει τα 5,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2035, από 3,3 TCM που είναι σήμερα, γεγονός που αλλάζει τις ισορροπίες στον τομέα της ενέργειας, δίνοντας ένα μεγάλο προβάδισμα στο φυσικό αέριο.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής προβλέπεται ότι θα προέρχεται από χώρες εκτός ΟΟΣΑ, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 80% της αύξησης της ζήτησης μεταξύ του 2010 και 2035, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ). Η έκθεση του ΔΟΕ δείχνει επίσης ότι η παραγωγή της Ρωσίας θα πρέπει να αυξηθεί έως τρεις φορές σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα παραγωγής, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για φυσικό αέριο το 2035.

Ποιες είναι όμως οι χώρες με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον πλανήτη μας;

Κορυφαία χώρα είναι η Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, η Βενεζουέλα, το Τουρκεμενιστάν, οι ΗΠΑ, η Νιγηρία, η Αλγερία, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και αρκετές ακόμα χώρες που έχουν από μικρό έως μεγάλο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

 

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης