Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι Anonymous χάκαραν 97 ιαπωνικές ιστοσελίδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυνήγι φαλαινών

7 Ιανουαρίου 2016

Οι Anonymous χάκαραν 97 ιαπωνικές ιστοσελίδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυνήγι φαλαινών

image

Ιστοσελίδες κυβερνητικών οργανισμών, ομάδες που εμπλέκονται με το κυνήγι δελφινιών και φαλαινών, αλλά και σελίδες ενημέρωσης και μαζικών μεταφορών αποτέλεσαν το στόχο της οργάνωσης ενάντια στην κακοποίηση και το κυνήγι των θαλάσσιων θηλαστικών. Οι Anonymous έχουν χτυπήσει περισσότερες από 97 ιστοσελίδες στην Ιαπωνία από το Σεπτέμβρη του 2015 μέχρι και σήμερα, σε μια ενέργεια που δείχνει τη δυσαρέσκειά τους με την πολιτική της χώρας σχετικά με το κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών και συγκεκριμένα φαλαινών και δελφινιών.
Παρά το γεγονός πως η εμπορευματοποίηση των φαλαινών έχει απαγορευτεί από τη διεθνή κοινότητα, η χώρα εξακολουθεί να κυνηγά συστηματικά τα ζώα, ισχυριζόμενη μάλιστα πως το κάνει με σκοπό την έρευνα. Παρόλα αυτά, το διεθνές δικαστήριο ζήτησε από την Ιαπωνία το 2014, να φέρει αποδείξεις για το κατά πόσο συνεισφέρει η εξολόθρευση εκατοντάδων φαλαινών στην Ανταρκτική κάθε χρόνο και ζήτησε από τις αρχές να σταματήσουν το κυνήγι.
Παρά την παγκόσμια κατακραυγή, η Ιαπωνία συνέχισε το κυνήγι, ενώ μόνο το Δεκέμβριο η χώρα σκόπευε να εξαπολύσει φονική “ερευνητική” αποστολή στην Ανταρκτική ενάντια σε φάλαινες και δελφίνια. Τα σχέδια της Ιαπωνία ανεστάλησαν χάρη στην έντονη αντίδραση Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας.
Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις στο διαδίκτυο, ενώ προειδοποίησαν και τον ίδιο τον Ιάπωνα πρωθυπουργό πως σκοπεύουν να στοχεύσουν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης αν οι ιαπωνικές αρχές εξακολουθήσουν την ίδια πρακτική.

Πηγή: news247.gr

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης