Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στη βουλή το νομοσχέδιο για τους λιγνίτες, σε απεργία η ΓΕΝΟΠ

13 Απριλίου 2018

Στη βουλή το νομοσχέδιο για τους λιγνίτες, σε απεργία η ΓΕΝΟΠ

image

Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο ήδη από σήμερα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις εναντίον της πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων, με την κατάληψη του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης από τα τοπικά σωματεία. Η κινητοποίηση, όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΕΝΟΠ θα έχει την κάλυψη της Ομοσπονδίας και θα συνεχιστεί την Κυριακή και τη Δευτέρα με κυλιόμενες στάσεις εργασίας ανά ειδικότητα που θα καταστήσουν εξαιρετικά αμφίβολη τη λειτουργία των δύο μονάδων που περιλαμβάνονται στο πακέτο της αποεπένδυσης του 40%.

Την ώρα πάντως που οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αναμένεται να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για το χρόνο και τη διάρκεια της απεργίας (κάποιες πληροφορίες μιλούν για 48ωρη απεργία που θα ξεκινήσει με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια) θα κατατίθεται τελικά στη βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι μέχρι την επόμενη Παρασκευή να οριστεί η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου και τη μεθεπόμενη εβδομάδα να εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να τεστάρουν τις αντοχές της κυβέρνησης αλλά και του ηλεκτρικού συστήματος. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είναι πολύ πιθανό να επιχειρηθεί να βγει εκτός λειτουργίας σημαντικός αριθμός μονάδων.

Θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, εάν θα έχουμε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αναφέρουν πηγές της ΓΕΝΟΠ, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πόσες και ποιες μονάδες θα τεθούν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το ΔΣ της Δευτέρας, πιθανόν την Τρίτη, η ΓΕΝΟΠ θα ανακοινώσει το πλάνο των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν σε συνέντευξη τύπου.

Πηγή: www.energypress.gr

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης