Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εντυπωσιακοί καταρράκτες στην Κάτω Μέλπεια Μεσσηνίας

24 Νοεμβρίου 2015

Εντυπωσιακοί καταρράκτες στην Κάτω Μέλπεια Μεσσηνίας

image

Η χώρα μας έχει πολλά όμορφα μέρη, όμως συνέχεια οι ανακαλύψεις είναι εντυπωσιακές και μας κάνουν να θέλουμε να εξερευνήσουμε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έτσι συμβαίνει και με τους καταρράκτες της Κάτω Μέλπειας στη Μεσσηνία, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στις λίμνες Κουτέντου. Όσοι τους γνωρίζουν κάνουν συχνές επισκέψεις καθώς η φύση αναπτύσσεται σε όλο της το μεγαλείο μέσα από μια σύντομη διαδρομή σε ένα υδάτινο μονοπάτι, σε μικρή απόσταση από το χωριό.

Μάλιστα οι ντόπιοι έχουν φροντίσει να είναι εύκολη η πρόσβαση μέχρι τον καταρράκτη και τη λίμνη που κάποτε ήταν ένας τόπος… απόδρασης για τους νέους της περιοχής, όπου με ξεγνοιασιά κολυμπούσαν και περνούσαν τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αφού τα νερά είναι πάντα άφθονα στον τόπο αυτό, που φημίζεται για τις πηγές και τις υδάτινες ομορφιές του.

Σήμερα, οι ηλικιωμένοι κατά κύριο λόγο κάτοικοι του χωριού μιλούν με υπερηφάνια για τα όσα όμορφα τους έχει χαρίσει η φύση, καθιστώντας την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών.

Μόνο που οι νέοι -όπως λένε με παράπονο- είναι πλέον λίγοι, αφού οι περισσότεροι έχουν φύγει για αστικά κέντρα, αναζητώντας μια ευκαιρία στην αγορά εργασίας.

Στο χωριό τα λιγοστά μαγαζιά, διατηρούν το πελατολόγιό τους μιας και τα χρόνια που πέρασαν μπορεί να μείωσαν το μόνιμο πληθυσμό, όχι όμως τα όσα καλά διατηρούν την φήμη του χωριού. Φρεσκομαγειρεμένο φαγητό με ντόπια υλικά, από μαγείρισσες – νοικοκυρές που έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη της γευστικής και ποιοτικής τους μαγειρικής, σε συνδυασμό με τον ήχο του τρεχούμενου νερού κάτω από τα πλατάνια, σε κάθε γωνιά του χωριού, είναι μόνο λίγα από τα όσα πολλά μπορεί να χαρεί ο επισκέπτης του όμορφου αυτού τόπου.

Πηγή: elftheriaonline.gr

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης