Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η έλλειψη νερού θα κτυπήσει αρκετές χώρες έως το 2040

27 Νοεμβρίου 2015

Η έλλειψη νερού θα κτυπήσει αρκετές χώρες έως το 2040

image

Είναι ίσως ένα από το σημαντικότατα ζητήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν μία σειρά από χώρες στο μέλλον και γενικότερα η ανθρωπότητα. Ο λόγος; Για την έλλειψη νερού καθώς σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Πόρων, αρκετές χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με λειψυδρία μέχρι το 2040.

Σύμφωνα με τη βρετανική Τέλεγκραφ, εξαιτίας των αλλαγών που επιφέρει η κλιματική αλλαγή το νερό θα γίνεται όλο και πιο σπάνιο σε ξηρές περιοχές.

Σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν 33 χώρες, εκ των οποίων οι 14 βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και εννιά από τις οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά το «κόκκινο». Αυτές ήταν το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, η Παλαιστίνη, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν και ο Λίβανος.

Άλλες χώρες οι οποίες δεν διατρέχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο αλλά είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν έλλειψη νερού είναι η Ισπανία και και η Χιλή.

Μάλιστα τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην έλλειψη νερού αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεταξύ του 2020 και 2040 η Μποτσουάνα, η Εσθονία και η Αλβανία.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η βιομηχανία αλλά και ο αγροτικός τους τομέας.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης