Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Μόσχα κατεβάζει τους διακόπτες παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία

24 Νοεμβρίου 2015

Η Μόσχα κατεβάζει τους διακόπτες παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία

image

 

Έτοιμος να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου εμφανίζεται ο ρωσικός κολοσσός Gazprom, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, «η προπληρωμή του Κιέβου έχει σχεδόν εξαντληθεί – Οι προπληρωμές φτάνουν για να καλύψουν πλέον μία ή δύο μέρες ακόμα. Ο όγκος του προπληρωμένου φυσικού αερίου εξαντλείται. Νομίζω ότι θα διαρκέσει για δύο μέρες περίπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίλερ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών, που εξάγουν φυσικό αέριο στην Τεχεράνη.

Ο CEO του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού είπε πως «η Μόσχα είναι αποφασισμένη να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου εάν δεν καταβληθεί νέα προκαταβολή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο καθυστερεί τις πληρωμές του φυσικού αερίου στην Ρωσία. Η Gazprom εκτιμάει ότι η ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz τής χρωστά 256.500.000 δολάρια σε καθυστερούμενα για το φυσικό αέριο που συνεχίζει να παραδίδεται στην νοτιοανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια του 2015. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν στην οικονομική έκθεση της Gazprom που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης