Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φτιάξανε οικολογικό μαγιό που καθαρίζει τη θάλασσα από ρύπους!

16 Νοεμβρίου 2015

Φτιάξανε οικολογικό μαγιό που καθαρίζει τη θάλασσα από ρύπους!

image

Ένα οικολογικό μαγιό με 3D εκτυπωτή δημιούργησαν ερευνητές από την ομάδα ΖΜΕ στις ΗΠΑ. Το παράδοξο με το εν λόγω μαγιό είναι πως απορροφά τους ρύπους από τις θάλασσες!

Το μαγιό αυτό είναι κατασκευασμένο από ένα εύκαμπτο, υλικό με βάση τον άνθρακα που προέρχεται από θερμαινόμενη σακχαρόζη, μια μορφή ζάχαρης, η οποία έχει πορώδη δομή και είναι εξαιρετικά υδρόφοβη. Αυτό σημαίνει ότι το μπικίνι λειτουργεί σαν σφουγγάρι που όμως απωθεί το νερό αλλά απορροφά επιβλαβείς ρύπους.

«Αυτό είναι ένα σούπερ υλικό, οικονομικό στην παραγωγή του, που δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον», δήλωσε ο Mihri Ozkan, καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ο οποίος είναι επικεφαλής της έρευνας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι ερευνητές δε επιθυμούσαν να τοποθετήσουν απλά το υλικό στη θάλασσα αλλά επεδίωξαν να βάλουν τον άνθρωπο να συμμετέχει στην όλη διαδικασία καθαρισμού. Γι” αυτό συνεργάστηκαν με μία εταιρεία σχεδιασμού στη Νέα Υόρκη για τη μετατροπή του υλικού σε ένα λειτουργικό μαγιό, φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, το οποίο παράλληλα καθαρίζει τη θάλασσα.

Μάλιστα, σε δοκιμές που έγιναν στο εργαστήριο UCR του Ozkan αποδείχτηκε ότι το υλικό μπορεί να απορροφήσει έως και 25 φορές το βάρος του χωρίς να απελευθερώνει τα υλικά που έχει απορροφήσει. Παράλληλα, οι ρύποι απελευθερώνονται μόνο εάν θερμανθεί σε θερμοκρασία άνω των 1.000 βαθμών Κελσίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως 20 φορές χωρίς να χάσει την απορροφητικότητά του.

http://attikipress.gr/

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης