Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο MSD: Η πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

23 Οκτωβρίου 2017

MSD: Η πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

image

Tην πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης παρουσίασε η MSD. Η έκθεση υπογράφεται από τη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Agata Jakoncic η οποία επισημαίνει πως στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο γενικότερα η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αειφόρο ανάπτυξη είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η κ. Jakoncic στο μήνυμά της, σημειώνει τα εξής: “Γνωρίζουμε ότι η δική μας ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη του τόπου στον οποίο δραστηριοποιούμαστε και μέσα από αυτήν την πρώτη αποτύπωση των δράσεων μας φιλοδοξούμε να σας δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο το πετυχαίνουμε.

Το φάρμακο αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό υγείας και μέσα από σημαντικές ανακαλύψεις και επενδύσεις στην έρευνα, ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων φαρμάκων έχουμε πετύχει τα φάρμακα μας να καλύπτουν σήμερα το 88% των 20 πιο σημαντικών νοσημάτων παγκοσμίως. Για περισσότερα από 125 χρόνια, οι επιστήμονες της MSD ξεπερνούν τα όρια της επιστήμης για να ανακαλύψουν καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια, ώστε οι θεραπείες μας να φτάσουν σε αυτούς που τις χρειάζονται, σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Πολλά από τα φάρμακα μας συνέβαλλαν στο να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται διάφορες σοβαρές παθήσεις. H ανακάλυψη της βιταμίνης B1, το πρώτο εμβόλιο κατά της ιλαράς, οι πρώτες στατίνες για τη θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας, πιο πρόσφατα το πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τέλος η εισαγωγή νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων στο πεδίο της ανοσο-ογκολογίας, είναι μερικές μόνο από τις σημαντικές ανακαλύψεις των ερευνητών της εταιρείας μας όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε περήφανοι για αυτό.

Στην Ελλάδα κάνουμε πράξη το όραμα μας για την ανάληψη πρωτοβουλιών που βελτιώνουν και σώζουν τις ζωές των ανθρώπων μέσα από την παροχή καινοτόμων θεραπειών στους τομείς της Ανοσο – Ογκολογίας, Ηπατίτιδας, Ανοσολογίας, Διαβήτη και Καρδιολογίας. Αναπτύσσουμε και υλοποιούμε προγράμματα που αφορούν τον ασθενή, τους Επαγγελματίες και τις Αρχές Υγείας που στηρίζονται στις αξίες της συνεισφοράς, της φροντίδας της καινοτομίας και της συνεισφοράς. Επενδύουμε στην παραγωγικότητα και ανάπτυξη της χώρας μέσα από την ανάπτυξη τοπικών συνεργασιών. Το 2016 οι συνεργασίες με προμηθευτές στην Ελλάδα αντιπροσώπευαν το 96,56%.

Φροντίζουμε να συμμετέχουμε στην διαμόρφωση πολιτικών υγείας που αναδεικνύουν την αξία του φαρμάκου στην επιβίωση του πληθυσμού, στην καλύτερη ποιότητα ζωής και στην ευημερία μιας κοινωνίας μέσα από την ανάπτυξη του πλούτου. Καταδεικνύουμε την σημασία της εισαγωγής νέων καινοτόμων φαρμάκων και την πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες, συχνά σωτήριες για τη ζωή τους. Δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με Επαγγελματίες Υγείας, Επιστημονικές Εταιρίες, Κυβερνητικούς Φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Ενώσεις Ασθενών. Συνεργαζόμαστε μαζί τους για την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης σημαντικών ασθενειών που απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό.

Αναμφισβήτητα για εμάς ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα που έχουμε την τιμή να αναλύουμε σε αυτήν την έκθεση είναι το πρόγραμμα MSD For Mothers, μια παγκόσμια δράση που εκπονείται από τους Γιατρούς του Κόσμου. To πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» εντάσσεται στη δράση «MSD For Mothers» με στόχο να προσφέρει υγειονομική περίθαλψη σε περίπου 8.400 έγκυες γυναίκες και τα νεογνά τους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ανασφάλιστοι, πρόσφυγες, μετανάστες, μειονότητες).

Τα στοιχεία Δεκεμβρίου 2016, έδειξαν ότι το πρόγραμμα ανταποκρίθηκε σε μια μεγάλη ανάγκη, αφού ήδη είχαν εξεταστεί 13.400 γυναίκες. Αν και στην Ελλάδα διαθέτουμε μόνο γραφεία και όχι παραγωγικές μονάδες, ωστόσο φροντίζουμε να υλοποιούμε ενέργειες ανακύκλωσης και από το 2015 πετύχαμε να μειώσουμε τα βενζινοκίνητα οχήματα μας κατά 63%. Αναγνωρίζουμε ότι όλα τα προγράμματα, γίνονται πραγματικότητα χάρη στην αφοσίωση, την δέσμευση και την αμέριστη στήριξη των εργαζομένων μας με τους οποίους μοιραζόμαστε το όραμα μας για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Το προσωπικό μας αποτελεί τον πλούτο μας και οι ενέργειες μας για την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής είναι αρκετές. Μας τιμά το γεγονός ότι οι προσπάθειες αυτές αναγνωρίζονται και τιμώνται για 2 συνεχόμενες χρονιές με το βραβείο Best Place to Work και για το 2017 έχουμε εντάξει στο πλάνο ενεργειών μας την ανάδειξη των ιδεών της νέας γενιάς των millennials. Γνωρίζουμε το ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα μας η Ηθική και Ακεραιότητα και για αυτό υλοποιούμε διαρκώς εκπαιδευτικά σεμινάρια στον Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρίας μας και τις σχετικές πολιτικές που διέπουν τη λειτουργία μας. Ο Κώδικας Δεοντολογίας, οι Αξίες μας και τα Πρότυπα μας είναι οι θεμέλιοι λίγοι της εταιρίας μας και ακολουθούν κάθε μας βήμα”.

Πηγή: http://eefam.gr

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης