Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόταση για θανάτωση 1.000 άγριων βισόνων

25 Νοεμβρίου 2015

Πρόταση για θανάτωση 1.000 άγριων βισόνων

image

Πρόταση για τη θανάτωση χιλίων άγριων βισόνων, κυρίως θηλυκών και μικρών, έκανε η διοίκηση του Εθνικού Πάρκου Γέλοουστόουν των ΗΠΑ, για να ανακόψει την ετήσια μετανάστευσή τους στη Μοντάνα. Το σχέδιο «πατάει» πάνω σε μία αμφιλεγόμενη συμφωνία μεταξύ της πολιτείας της Μοντάνα και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια των υγειονομικών αρχών να αποφευχθεί η μετάδοση της βρουκέλλωσης από τους βίσονες στα κοπάδια των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του καλοκαιριού, οι βίσονες που διαβιούν στις εκτάσεις του πάρκου ξεπερνούν τους 5.000 και στο σενάριο ενός σκληρού χειμώνα, οι περισσότεροι από αυτούς αναμένεται να μεταναστεύουν στην νοτιοδυτική πολιτεία της Μοντάνα που έχει διαχρονικά ηπιότερο κλίμα.

Οι φυλές των Ινδιάνων και οι ντόπιοι με ανανεωμένη άδεια κυνηγιού για το 2015 δεν προβλέπεται να θανατώσουν πάνω από 300 βίσονες το επόμενο τρίμηνο, ενώ ο ρυθμός αναπαραγωγής των ζώων αυξάνει σταθερά τον πληθυσμό τους. Για αυτό το λόγο εξάλλου η πρόταση στοχοποιεί τα μικρά και τα θηλυκά ώστε να ελεγχθεί ο αριθμός τους σε βάθος μερικών ετών.

Πηγή: skai.gr

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης