Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα “41” χρόνια της γιορτάζει η Λούσι

24 Νοεμβρίου 2015

Τα “41” χρόνια της γιορτάζει η Λούσι

image

Στον Αυστραλοπίθηκο Λούσι είναι αφιερωμένο το σημερινό της doogle της Google, η οποία με αυτόν τον τρόπο τιμά την επέτειο της πρώτης ανακάλυψης του πρώτου σκελετού ανθρωποειδούς που ανακαλύφθηκε το 1974 στην έρημο Αφάρ της Αιθιοπίας από τον Ντόναλντ Γιόχανσον.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σκελετό μιας νεαρής 18 ετών με την κωδική ονομασία AL- 288-1 που είναι ο πρώτος σκελετός του Αυστραλοπίθηκου (Australopithecus afarensis). Η ηλικία του σκελετού προσδιορίστηκε από 2,8 έως 3,8 εκατομμύρια χρόνια ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λούσι περπατούσε όρθια. Είχε ύψος 1 μέτρο, βάρος 22-30 κιλά με κοντά πόδια, ενώ το αρσενικό ήταν βαρύτερο και πιο ψηλό. Το κεφάλι της έμοιαζε με του ανθρώπου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το δεύτερο απολίθωμα του Αυστραλοπίθηκου βρέθηκε και πάλι στην Αιθιοπία και ήταν ενός νεαρού, ηλικίας 16-17 ετών ο οποίος ήταν νεώτερος της Λούση κατά 400.000 χρόνια.

Αυστραλοπίθηκος

Αυστραλοπίθηκος (Australopithecus) (εκ του «australis», νότιος στα Λατινικά, και του πίθηκος) είναι ένα γένος ανθρωποειδών που έχει αφανιστεί. Σύμφωνα με παλαιοντολογικά και αρχαιολογικά στοιχεία, το γένος Αυστραλοπίθηκος εξελίχτηκε στην ανατολική Αφρική περίπου 4 εκατομμύρια χρόνια πριν και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την ήπειρο μέχρι να αφανιστεί 2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό το διάστημα έζησαν πολλά είδη αυστραλοπίθηκων όπως ο Australopithecus anamensis, ο A. afarensis, ο A. sediba, και ο A. africanus. Μέχρι πρότινος είδη σαν τον A. robustus και τον A. boisei, πιστεύεται πως αποτελούσαν μέλη του ίδιου γένους των Αυστραλοπιθήκων. Παρόλα αυτά πρόσφατα δεδομένα υποδεικνύουν πως αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό γένος, γεγονός που διαίρεσε τις αυστραλοπιθηκίνες σε δύο γένη: τον Αυστραλοπίθηκο (λεπτοφυείς αυστραλοπιθηκίνες), και τον Παράνθρωπο (Paranthropus) (εύρωστες αυστραλοπιθηκίνες).
Είναι κοινά αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα πως οι αυστραλοπίθηκοι διαδραμάτισαν έναν καθοριστικό ρόλο στην ανθρώπινη εξέλιξη, και αποτέλεσαν πρόγονο του Homo habilis, Homo ergaster και κατά ακολουθία του σύγχρονου ανθρώπου, Homo sapiens sapiens.

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης