Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μέλλον ξεκίνησε και είναι GNG….

24 Νοεμβρίου 2015

Το μέλλον ξεκίνησε και είναι GNG….

image

Σίγουρα το φυσικό αέριο είναι το πιο οικονομικό από τα καύσιμα που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, καθώς πλεονεκτεί τόσο έναντι της βενζίνης και του πετρελαίου, αλλά και στην ποσότητα καθώς ένα κιλό φυσικού αερίου (πωλείται σε κιλά) ισοδυναμεί με 1,77 λίτρα, όμως ειδικά στη χώρα μας το πρόβλημα είναι η έλλειψη δικτύου τροφοδοσίας, πράγμα που αναμένεται να λυθεί με την παρέμβαση της ΔΕΠΑ.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν αρκετά πρατήρια έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα αυτοκίνητα να χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους αριθμούς, που είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που “καίει” φυσικό αέριο έχει όφελος γύρω στο 67% απ’ ότι αν χρησιμοποιούσε βενζίνη, 59% έναντι του ντίζελ, και 31% έναντι του υγραερίου

Επίσης λόγω του ότι το φυσικό αέριο έχει τον διπλάσιο όγκο εάν το μετατρέψουμε σε λίτρα η τιμή του υποχωρεί προς τα κάτω αρκετά. Για παράδειγμα εάν η τιμή του είναι ,0976 ευρώ ανά κιλό, με την μετατροπή του σε λίτρα η τιμή αυτή πέφτει στο 0,55 ανά λίτρο, γεγονός που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία. Για να κάνετε τη σύγκριση με το φυσικό αέριο κίνησης, θα πρέπει να μετατρέψετε την τρέχουσα τιμή του τελευταίου σε λίτρα. Το συγκεκριμένο καύσιμο πωλείται σε κιλά, και ένα κιλό φυσικού αερίου ισούται με 1,77 λίτρα. Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα της ΔΕΠΑ (http://www.depa.gr/) ένα κιλό φυσικό αέριο κοστίζει σήμερα 0,976 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ). Άρα, μετατρέποντας το σε λίτρα, προκύπτει μια τιμή γύρω στα 0,55 ευρώ.

Το μέλλον λοιπόν ξεκίνησε και στη χώρα μας και λέγεται φυσικό αέριο, τόσο για τη θέρμανση και το σπίτι, όσο και για το αυτοκίνητο μας, η τροφοδοσία του οποίου μπορεί να γίνει και από το αέριο με το οποίο τροφοδοτείται το σπίτι μας.

 

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης