Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπάρχει πολυτέλεια στη φύση…

23 Ιανουαρίου 2017

Υπάρχει πολυτέλεια στη φύση…

image

Τελικά υπάρχει σαπούνι πιο φυσικό κι από αυτό που έφτιαχνε η γιαγιά μας…

από την Ηρώ Μητρούτσικου

soap4

Η Ηρώ Μητρούτσικου ανακάλυψε μια μικρή, πρόσφατα ιδρυθείσα εταιρεία, δημιούργημα τεσσάρων νέων παιδιών, η οποία κάνει τα πιο φυσικά, καλλυντικά σαπούνια που έχετε δει ποτέ, χωρίς να παραλείπει το κομμάτι της φρέσκιας ματιάς στο κομμάτι του design. Έτσι θεώρησε ότι μια τέτοια προσπάθεια αξίζει μια γνωριμία.

 -Είσαστε μια παρέα τεσσάρων παιδιών, η οποία αποφάσισε -εν μέσω κρίσης- να ανοίξει μια εταιρεία που κάνει κάτι τόσο συγκεκριμένο και με τόσο μεράκι. Μιλήστε μας λίγο για τους λόγους.

«Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, πρώτα από όλα κ. Μητρούτσικου. Επειδή σας παρακολουθούμε στην αρθρογραφία σας στην εφημερίδα θα έλεγα ότι ισχύει και για εσάς το ίδιο πάθος και μεράκι για τον τομέα σας με το δικό μας πάθος. Θεωρούμε ότι αρχή των πάντων είναι οι σχέσεις που έχουν μεταξύ τους τα άτομα στο κομμάτι της συνεργασίας και της επικοινωνίας, αφού μιλάμε για μια εταιρεία, τη “Sαpoon” (www.sapoonstore.com ) συγκεκριμένα, η οποία δεν λειτουργεί με σχέσεις εργασιακής εξάρτησης, αλλά συνεννόησης και δημιουργίας, οπότε αυτό είναι το στήριγμα που μπορεί να ξεπεράσει τυχόν δυσκολίες των καιρών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμφισβητούμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση, τόσο στο τομέα της οικονομικής δραστηριότητας και επένδυσης στην Ελλάδα όσο και στην καθημερινότητα και στις βασικές ανάγκες του καθενός μας. Χρειάζεται μεράκι, επιμονή και υπομονή. Έτσι δεν πάει τίποτα χαμένο».

soap5

 -Πώς προέκυψε η ενασχόληση σας με την σαπωνοποιία;

«Προσωπικές ιστορίες που συνέκλειαν, θα ήταν η απάντηση. Πριν κάποια χρόνια -εφτά για την ακρίβεια- παράλληλα με μια προσπάθεια για στροφή στην φυσική διατροφή (όσο μπορούσαμε) ασχοληθήκαμε και με τους τρόπους φυσικής φροντίδας του σώματος, ως το κατάλληλο συμπλήρωμα στον τρόπο ζωής μας. Σταδιακά μας ενθουσίασε όλους μας η ιστορία της ψυχρής μεθόδου σαπωνοποίησης, ως η πιο αγνή μέθοδος παρασκευής καλλυντικών υψηλής ποιότητας.

Ονειρευτήκαμε ένα προϊόν που θα το δημιουργούσαμε μαζί, ως ομάδα. Είχαμε αρχίσει να ενημερωνόμαστε για τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούνται στον οργανισμό από τις διάφορες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται. Επίσης, τρεις από τους τέσσερεις μας είναι χημικοί μηχανικοί, με ερευνητικό πεδίο σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Έτσι καταλήξαμε. Κατευθυνθήκαμε στην ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης για τον λόγο ότι έχει επιστημονική τεκμηρίωση και είναι σύγχρονη. Για εμάς το προϊόν, που γνωρίζουμε ιστορικά ως μπάρα σαπουνιού, έγινε αντικείμενο μελέτης, και τελικώς, σήμερα, μας κάνει να το στηρίζουμε με μεγάλο πάθος και ευθύνη».

 

-Γιατί να πούμε «όχι» στα βιομηχανοποιημένα σαπούνια;

«Πρώτα μια διευκρίνιση, όταν λέμε Χειροποίητο (hand made) σαπούνι, δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα φυσικό. Ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί έτοιμες σαπουνόμαζες, γλυκερίνες, τεχνητά αρώματα, χρώματα κ.λπ. και να φτιάχνει σε μικρές ποσότητες σαπούνια, ακόμα και με το τίτλο “σπιτικά”. Οπότε δεν είναι μόνο το βιομηχανικό σαπούνι που παράγεται μαζικά, αλλά ο τρόπος που τελικά γίνεται και τα συστατικά τα οποία χρησιμοποιείς. Στη “Sαpoon” ακολουθούμε την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης αποκλειστικά με φυσικά, βιολογικά συστατικά».

soap3

-Τι σημαίνει «ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης»;

«Ψυχρή μέθοδος σημαίνει ότι το σαπούνι ωριμάζει φυσικά, δηλαδή απαιτούνται 30-40 μέρες από την ημερομηνία παραγωγής του ώστε να είναι έτοιμο προς χρήσιν. Δηλαδή, το ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και τα επιπλέον φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούμε αναμειγνύονται και αντιδρούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, διατηρώντας και μεταφέροντας αναλλοίωτα -χωρίς θερμική καταπόνηση- όλα τα ευεργετικά συστατικά του παρθένου ελαιολάδου ψυχρής έκθλιψης και των άλλων πολύτιμων φυσικών ελαίων και συστατικών. Στα σαπούνια μας, επιπλέον, διατηρείται η φυσική γλυκερίνη, στοιχείο φυσικής ενυδάτωσης, που δημιουργείται κατά την σαπωνοποίηση και η οποία απουσιάζει από τα βιομηχανοποιημένα σαπούνια».

 

-Ποιές είναι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιείτε, ποιές οι ιδιότητες τους;

«Τα προϊόντα της “Sαpoon” παράγονται από υψηλής ποιότητας φυσικές πρώτες ύλες. Βάση μας αποτελεί το βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον καλλυντικά λάδια και αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στον τομέα της κοσμετολογίας και της φυσικής περιποίησης, με βάση έγκυρες μελέτες διεθνώς. Με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε αλλά και τη διαρκή μας μελέτη πάνω στις φυσικοχημικές ιδιότητες της κάθε πρώτης ύλης, αξιολογήσαμε και δημιουργήσαμε τους ιδανικότερους συνδυασμούς ελαίων που θα αναδείξουν τις ενυδατικές και περιποιητικές ιδιότητες του σαπουνιού. Τέλος, εμπλουτίσαμε τις φόρμουλες αυτές με συνέργειες αιθέριων ελαιών, αλλά και εξαιρετικών αντισηπτικών πρώτων υλών, οι οποίες προέρχονται κυρίως από τον φυσικό πλούτο της Ελληνικής γης. H Μαστίχα, o Κρόκος Κοζάνης και η Τσουκνίδα είναι μερικά από τα πολύτιμα συστατικά που θα ανακαλύψετε στα προϊόντα της “Sαpoon”. Να τονίσω ότι προέρχονται από πιστοποιημένους παραγωγούς και προμηθευτές, που είναι και το πιο βασικό για να λειτουργείς έγκυρα. Διασφαλίζουμε την ποιότητα των πρώτων υλών μας με πιστοποιητικά ανάλυσης, καθώς και με τον ποιοτικό τους έλεγχο κατά την παραλαβή τους, ως δικλείδα ασφαλείας».

 soap2

-Πώς αυτά τα συστατικά περιποιούνται δρώντας στο δέρμα μας;

«Για εμάς η μεγαλύτερη σημασία στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγιεινής είναι στον τομέα της πρόληψης. Οι συνταγές μας, στηριζόμενες στην ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης, παράγουν προϊόντα απολύτως φιλικά για το ανθρώπινο δέρμα, χωρίς χημικά πρόσθετα, με φυσικές πρώτες ύλες που προέρχονται από την Ελληνική Γη, όπως το παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον καλλυντικά λάδια όπως αβοκάντο, λάδι αργκάν και αιθέρια έλαια με φυσική και ήπια δράση. Όλα αυτά προσφέρουν ένα πολύ ενυδατικό σαπούνι, κατάλληλο για την αντιμετώπιση των ερεθισμών και της ξηροδερμίας, η οποία υπάρχει ακόμα και στα υγιή δέρματα».

 

-Δηλ. γίνονται δερματολογικοί έλεγχοι; Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε παράλληλα με συνταγή του δερματολόγου μας, εάν έχουμε κάποιο πρόβλημα;

«Οι συνταγές των σαπουνιών μας συνοδεύονται από δερματολογικούς ελέγχους . Από την άλλη μεριά, αν είναι να αντιμετωπίσουμε ένα δερματολογικό πρόβλημα δραστικά, θα πρέπει να κατευθυνθούμε σε φαρμακευτικά προϊόντα, μετά από συνταγή ιατρού και να ακολουθηθεί η προτεινόμενη γραμμή θεραπείας. Τα σαπούνια μας αποτελούν μέσο πρόληψης δερματολογικών προβλημάτων. Επίσης χρησιμοποιούνται συνδυαστικά με όποια δερματολογικά φάρμακα συστήσει ο γιατρός, γιατί είναι απόλυτα φυσικά, φροντίζουν ήπια το δέρμα, χωρίς χημικά ή συντηρητικά και το κρατούν φυσικά ενυδατωμένο (κάτι επίσης πολύ βασικό κατά τη διάρκεια των θεραπειών). Να σημειώσω ότι τα σαπούνια μας έχουν άδεια να πωλούνταν νόμιμα σε φαρμακεία, μιας και είναι εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ, ενώ έχουν γίνει και οι αντίστοιχοι δερματολογικοί έλεγχοι (patch tests)».

soap1

-Τι διαφορά έχουν τα δικά σας σαπούνια από τα υπόλοιπα χειροποίητα;

«Εάν και εφόσον αναφερόμαστε σε σπιτικό χειροποίητο σαπούνι με πολλές και καλές πρώτες ύλες η διαφορά είναι σε συγκεκριμένα αλλά και πολύ σημαντικά σημεία. Η κύρια διαφορά είναι ότι εμείς παρασκευάζουμε σε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, σε ένα κατάλληλο, για την παραγωγή καλλυντικών, εργαστήριο που είναι αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ), με πολλούς ποιοτικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι και την τελική συσκευασία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πρώτες ύλες μας, όπως προείπαμε (κάτι που δύσκολα μπορεί να ελέγξει κάποιος που φτιάχνει σαπούνι στο σπίτι του). Να σημειώσω ότι κυκλοφορούν πολλές συνταγές, παντού στο διαδίκτυο. Οπότε θέλει προσοχή και στο τι χρησιμοποιείς και σε τι ποσότητες. Και εκεί κάνουμε λόγο για συνταγές ακριβείας, δηλ. αν δοσομετρικά είναι σωστά, αν ταιριάζουν μεταξύ τους κ.τ.λ.».

 

-Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν καταστρέφονται τα συστατικά των φυσικών πρώτων υλών;(δηλαδή χωρίς θέρμανση των ελαίων για να αποφύγουμε την αλλοίωση των θρεπτικών συστατικών τους και των ωφέλιμων ιδιοτήτων τους)

«Η φύση της χρησιμοποιούμενης ψυχρής μεθόδου σαπωνοποίησης εξασφαλίζει τη μη-αλλοίωση των θρεπτικών υλών στο σαπούνι, ωστόσο αυτό διασφαλίζεται και από τον ποιοτικό έλεγχο που πάντα διεξάγεται στο τελικό προϊόν. Η μέθοδος σαπωνοποίησης που εφαρμόζουμε είναι ψυχρή, που σημαίνει ότι λαμβάνει χώρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ανάμειξης των συστατικών (σχεδόν θερμοκρασίες περιβάλλοντος), ώστε να μην επηρεάζονται οι ιδιότητες τους».

 

-Τα προϊόντα σας κάνουν για μώρα ή έχετε ειδικά σαπούνια για αυτές τις ηλικίες; Επίσης, υπάρχουν κάποια εξειδικευμένα για όσους έχουν καποια ευαισθησία;

«Τα προϊόντα μας είναι ιδανικά για όλες τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Για την βρεφική ηλικία συνιστώνται σαπούνια χωρίς αιθέρια έλαια (για τυχόν αλλεργίες που δεν έχουν επισημανθεί σε τόσο μικρή ηλικία). Κατάλληλα σαπούνια της συλλογής μας είναι το “Παρθένο ελαιόλαδο” βιολογικής καλλιέργειας και το “Καλέντουλα-Χαμομήλι”».

 

-Ποιά είναι η λογική της εταιρείας σας;

«Να διατηρήσουμε ζωντανή την ίδια αγάπη και τις ίδιες αξίες από την αρχή και σε όλη την διαδρομή μας, γιατί αυτό είναι που σε στηρίζει σε σχέση με την ομάδα και, κυρίως, σε σχέση με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Πέραν αυτόυ, η “Sapoon” είναι μια εταιρεία με βαθειά ανησυχία και ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Στη Sapoon® πιστεύουμε σθεναρά και στηρίζουμε την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης, όπου η οικονομική ευμάρεια συμβαδίζει και συνυπάρχει αρμονικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη. Τα εξέχοντα χειροποίητα καλλυντικά σαπούνια μας παρασκευάζονται αποκλειστικά από φυσικές πρώτες ύλες, με την παραδοσιακή ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης, όπου οι ενεργειακές απαιτήσεις είναι ελάχιστες».

 

-Ποιές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στο εμπορικό περιβάλλον εντός Ελλάδας;

«Βασική μας προταιρεότητα είναι η αφοσίωση στους σκοπούς της εταιρείας και η προσήλωση στον δρόμο που έχει χαραχθεί, χωρίς επηρεασμούς από τα δεδομένα των εμπορικών συναναστροφών. Πολλές εταιρείες –επωνυμίες που έχουν θέση στο ράφι για τέτοιου είδους προϊόντα, έχουν μία λογική που κοιτάζει μόνο το καθαρά οικονομικό σκέλος. Αυτό ήταν κάτι στο οποίο ήμασταν αντίθετοι από την αρχή. Δεν κάνουμε έκπτωση στις πρώτες ύλες, όσο κι αν αυτό έχει αντίκτυπο στο τελικό κόστος του προϊόντος. Έχουμε γνώση της γενικής ύφεσης που υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, αλλά υπάρχει κοινό που στηρίζει αυτά τα προϊόντα για την μοναδική τους ποιότητα. Έχουμε σταθερούς πελάτες που μένουν ευχαριστημένοι μετά από την πρώτη κιόλας χρήση.

Τα προϊόντα μας λογίζονται ως Premium products, ή φυσικά και για αυτό και εμείς αλλά και οι πελάτες μας δεν τα θεωρούμε, τελικά, πολυτέλεια αλλά επιλογή. Αυτά τα απόλυτα φυσικά προϊόντα μπαίνουν στην ζωή μας ως βασικό αγαθό, κόβοντας άλλες (κακές και εύκολες) συνήθειες και όλα μαζί συμβάλλουν σε έναν υγιεινό και φυσικό τρόπο ζωής, τελικά! Ωστόσο -μια και αναφερθήκαμε παραπάνω σε σαπούνια για βρέφη και παιδιά- να σημειώσω ότι ένα τέτοιο σαπούνι, έχει την μισή τιμή από ένα χημικό αφρόλουτρο, που αγοράζει ο γονέας από το φαρμακείο».

-Πού μπορούμε να σας βρούμε;

«Μπορούνε να μας επισκεφτούνε στο Site μας www.sapoonstore.com

Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με online παραγγελίες και βρισκόμαστε και σε κάποια επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών, επίσης σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα έχουμε συνεργασίες με κάποια επιλεγμένα resorts και spa».

 

-Γίνεται να κάνουμε ηλεκτρονική παραγγελία; Υπάρχει δυνατότητα για αποστολή δώρου σε γνωστό μας;

«Εννοείτε ότι αυτά τα προϊόντα δεν πρέπει να τα χαιρόμαστε μόνοι μας και ότι αξίζουν να προσφερθούν σε ανθρώπους που εκτιμάμε. Υπάρχουν στο Store μας (www.sapoonstore.com ) επιλογές σε συσκευασίες δώρου, που μπορούν να αποσταλούν όπου επιθυμείτε».

 

 

Powered By Pixel Perfection  /  Ποιοί Είμαστε  /  Επικοινωνία / Οικονομικά Στοιχεία Site / Οικονομικά Στοιχεία

/ Ποιοί Είμαστε / Όροι Χρήσης